İşe Gitmek için Her Gün Motivasyonunuzu Artırın
Diğer 6 Şubat 2022 Tuğçe Polat
Pazartesileri daha güzel olsun istiyorsanız, işe gitmek için her gün kendinizi başka sebeplerle motive edin, verimli çalışın, kendinizi iyi hissedin.
İşe Gitmek için Her Gün Motivasyonunuzu Artırın

İşe gitmek için isteksiz misiniz?

Eğer cevabınız evet ise yalnız değilsiniz. Araştırmalar gösteriyor ki pek çok farklı sektörde çalışan, farklı pozisyondaki insanlar cumayı iple çekiyor. Elbette cumaları herkes sever ama her gün işe giderken ayaklarınız geri geri gidiyorsa çözmeniz gereken bir sorun var demektir.


Peki, neden böyle oluyor, işte motivasyonu artırmanın yolu nedir?


Bu sorunu çözmeniz ve çoğunluktan sıyrılmanız için bazı önerilerimiz olacak. Böylece daha mutlu ve dolayısıyla başarılı bir iş yaşantısına sahip olabilirsiniz.


Öncelikle isteksizliğinizin nedenini bulmalısınız. Maddi yetersizlik, işin niteliğini sevmeme, ekip içerisinde kendini gösterememe, başarısızlık anksiyetesi, gelecek kaygısı veya güvensizlik hissi bu motivasyonsuzluğun kaynağı olabilir.


Sebebi hangisi olursa olsun, kendinizi küçük şeylerle motive edebilirsiniz:


Pozitif Düşünün


Çok basit bir öneri gibi gözükse de düşünce yapınız davranışlarınızı ve hissettiklerinizi değiştirir. Kendinize her sabah işe giderken, içinizden olumlu şeyler söyleyin. Mesela “bugün çok güzel olabilir, toplantıda ekip arkadaşlarımla yaratıcı fikirler çıkarabiliriz” gibi. Bu düşünce sistemi bir süre sonra emin olun hayatınıza yansıyacaktır.


Sevdiğiniz İşi Yapmaya Çalışın


Çalışacağınız yeri ya da mesleği seçerken elbette para ve olanaklar önemli ama önceliğiniz olmadığı sürece. Seçtiğiniz iş sevdiğiniz bir iş olursa sizi motive edecektir. Eğer şartlar sevdiğiniz işi yapmaya müsait değilse kendinize başka motivasyon kaynakları bulun. Mesela, her gün bir görevi bitirdiğinizde sevdiğiniz bir şeyle kendinizi ödüllendirin. Bu şekilde küçük de hedefler koymuş ve sonunda başarmış hissedeceksiniz.


Mümkünse Kendi İşinizi Kurun


Tecrübenizi kazandınız, belli bir miktarda sermayeniz de var, o zaman artık başkalarının yanında çalışmak zorunda değilsiniz! Çünkü hiçbir şey eskisi gibi değil, iş dünyası daha dijital ve mobilize. Üstelik Hazır Ofis ve Coworking konseptleriyle işyeri açma maliyetleri de daha düşük.


Coworkingin Motivasyon Gücünü Keşfedin

Harvard Business Review tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, coworking ortamında çalışmak, işinizde performansınızı ve motivasyonunuzu anlamlı bir şekilde yükseltiyor. Paylaşımlı ofis çalışanları inanılmaz derecede verimli olduklarını özellikle vurguluyor. Ama pazartesi sendromunu coworking ile atlatan insanlar bunu nasıl başarıyor, paylaşımlı ofisin motivasyon artırıcı etkileri ne?


Coworking; ortak bir alanda başka insanlarla çalıştığınız, açık ofislere deniliyor. Coworkingin verimliliği artırmasının en büyük sebebi, kendi networkünüzü kurabilmeniz. Başkalarıyla tanışma şansınızın yüksek olduğu paylaşımlı bir ofiste belki de gelecekteki iş ortağınızla karşılaşabilirsiniz.
Başka bir coworking avantajı da istediğiniz zamanda, zorunlu olmadan sosyalleşebilmeniz. Özel olarak tasarlanmış paylaşımlı ofisler, motivasyonunuzu hiçbir zorunluluğu olmamasıyla yükseltiyor. Bu da size çok cazip bir esneklik sağlıyor.


Rahatlıkla kendiniz olabildiğiniz, cesaretinizi yükselten coworking ile daha az yarış ortamı da sizi motive edecektir. Takımınızın kolaylıkla bir parçası olarak hissettirebilen coworking, aynı zamanda bağımsızlık duygunuzu besliyor. Böylece esnek bir ortam yaratıyor.


Coworkingin en önemli fırsatı, size kendi işinizi düşük maliyetlerle kurma imkanı sağlaması. Stopaj derdi olmadan, her gün ofise gitmeden, girişimci ruhunuzu besleyebileceğiniz coworking, iş kurmanız için bile sizi motive ediyor.


Endless Office’ten Merkezi Lokasyonlarda Coworking Avantajı


Coworking, Mecidiyeköy Profilo Plaza lokasyonumuzda hizmete açılan ve Ataşehir Vogue Business Center’da bulunan bir ortak ofis konsepti. Aylık, günlük ya da saatlik olarak seçebileceğiniz masanızda açık ofis konseptiyle çalışma imkânı sunan coworking, iş verimliliğini yükselttiği kanıtlanmış bir yöntem.


Evden çalışmanın dezavantajlarını ve rehavetini de yok eden coworking, yarattığı enerji ile verimliliğinizi yükseltmek için bir fırsat.


Endless Office güvencesiyle profesyonel bir ekipten hizmet alacağınız paylaşımlı çalışma alanı, modern bir mimari ile her gün ofise gelmeniz için bir sebep yaratıyor. Profilo Plaza coworking hizmeti ile tanıştıktan sonra kendi ofisinizi kurabilir ya da iş arkadaşlarınız açık ofiste birlikte çalışabilirsiniz. Bağımsız bir çalışansanız da coworkingin motivasyonunuzu olumlu yönde etkileyeceğine emin olabilirsiniz.


Coworking Paketi Hizmetleri

  • Lounge Alanı Kullanımı
  • Sekreterya Hizmeti
  • Numara Tahsisi (212, 216, 850, 232)
  • Toplantı Odası Kullanımı
  • Metro İnternet Kullanımı
  • VRV ile Isıtma-Soğutma Sistemi
  • Ayda 10 Saat Toplantı Odası Kullanımı
  • Sınırsız Kahve ve Çay Hizmeti
  • Fotokopi Hizmeti

 

Hazır Ofis Seçenekleri

 

Endless Office üzerinden Türkiye'de başta İstanbul olmak üzere İzmir'in en gözde lokasyonunda hazır ofis hizmetinden faydalanabilirsiniz.

 

İstanbul Şişli Torun Center, metrobüs ve metro gibi toplu taşıma seçeneklerinin orta noktasında bulunuyor. Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası için rahat ulaşılabilir ofisleriyle ön plana çıkan İstanbul Şişli Torun Center, muhteşem konumu ve ulaşım çeşitlerinin zenginliği ile Endless Office Hazır Ofis çalışanları için hayatı kolaylaştırıp iş odaklı verimi artırmaktadır.

 

İstanbul Mecidiyeköy Profilo Plaza, İstanbul Mecidiyeköy’de, coworking ayrıcalığı sunarken, size prestijli bir çalışma alanı teklif ediyor. Hem işinizi kolaylaştırıp hem konforlu açık ofis seçenekleri vadediyor.

 

Profilo Plaza, 7/24 concierge hizmetleri, 7/24 güvenlik, vale, teknik servis, kapalı devre izleme sistemi (CCTV), merkezi ısıtma ve soğutma sistemi özellikleri ile çekiciliğini artırıyor.

 

İstanbul Ataşehir Vogue Business Center Endless Office, Anadolu yakasının en prestijli bölgesi Ataşehir’de, ticari ofisleri Endless Office farkı ile iş hayatında ayrıcalıklı bir yerde olmak isteyenlere konfor ve estetiğin birleştiği çalışma alanları ile hizmet veriyor.

 

Siz ve çalışanlarınız için en iyisini hayata geçirmek ideali ile tasarlanan Vogue Business Center’da merkezi ısıtma ve temiz hava sistemi bulunuyor.

 

İş yaşamınıza prestij katan Vogue Business Center 11. kattan itibaren adalar manzarasını ayaklarınızın altına seriyor.

 

İzmir Bayraklı Folkart Towers'ta da ister hazır ofis ister coworking ya da toplantı odası hizmetlerinden faydalanabilir, işinize tanımlı bir resmi adres sahibi olabilirsiniz.

 

Hazır Ofis İçin Endless Office

Endless Office, İstanbul’da 3, İzmir, Ankara ve Londra’da 1’er konumuyla şehrin gözde noktalarında ofis ihtiyaçları olan kişilere pratik ofis çözümlerinin yanı sıra hazır ofis, sanal ofis, sabit masaCoworkingtoplantı odası hizmetleri veren ofis çözümleri sunuyor.

Beytem Plaza' da lansmana özel %50 indirim.
Şişli'nin en prestijli binası Beytem Plaza'da ulaşım derdine son vermek ister misin? Hazır Ofisler'de lansmana özel ilk ay %50 indirim fırsatını kaçırma!