Freelance Nedir, Ne İş Yapar?
Diğer 6 Şubat 2022 Tuğçe Polat
Uzaktan çalışma (freelance) düzeni sektörel becerilerin artmasına ve kişinin kendi yeteneğini gösterme imkanı sağlar. Freelance çalışma stili yoğun olarak tercih edilmektedir.
Freelance Nedir, Ne İş Yapar?

Freelance çalışma düzeni, sektörel becerilerin artmasına ve kişinin kendi yeteneğini gösterme imkânı sağlar.

Geniş iş ağı ile, son zamanlarda, freelance çalışma stili yoğun olarak tercih edilir hale gelmiştir. Bazıları geçimlerini sadece freelance çalışarak gerçekleştirirken bazıları ise mesai saatlerinin bitiminde de freelance olarak çalışmayı tercih etmektedir. Dünyanın dijitalleşmeye başlamasıyla birlikte freelance çalışma şekli artmaya başlamıştır.

Freelance Nedir, Ne İş Yapar?

Freelance diğer bir anlamı ile serbest çalışma demektir. Genel anlamı ile, iş sürecini bağımsız yürüten kişi demektir. Serbest meslek demekte yanlış olmaz. Evden işlerini yürüten kişilerin çoğunluğu freelancer olarak çalışmaktadır. Home Office (evinden) çalışan ile freelancer aynı anlamda kullanılmaz. Bir firmanın kadrosunda tam zamanlı çalışıp işlerini evden yürütenler ise home office çalışanlardır.

İşlerini freelance yürüten kişiler çalışma saatlerini kendi isteklerine göre organize etmektedir. Freelance çalışan, sadece işverenin işini yapar. Sigorta ve diğer şahsi ihtiyaçları işvereni ilgilendirmez. Firmalar bazı dönemlerde freelance çalışan tercih etmektedir. Freelance çalışan, firma içerisindeki yoğunluk zamanlarında daha hızlı ve sorunsuz iş çıkarabilir.

Freelance çalışanlar bir kuruma veya kuruluşa bağlı iş sürecini gerçekleştirmez. Mesai saati yoktur ve ofise gidip çalışmak zorunda değildir. Bağlı olunan bir yönetici ve patron yoktur.

Freelancerlar düzenli bir maaş almazlar, proje bazlı ücretler alırlar. Çalışma sürecinde özgür olma olanakları vardır.

Freelance Çalışmanın Avantajları Nelerdir?

Serbest çalışarak işlerini evden yürüten ve dışarıdan iş alarak freelance hizmet veren kişilere freelancer denir. Freelance çalışmanın bazı avantajları bulunmaktadır. Bunları sizlerle paylaşıyor olacağız.

Özgür Çalışma Ortamı

Freelance çalışanlar, ortaya çıkarmış olduğu işler ile doğru orantılı olarak para kazanırlar. Maaşlı çalışanlara göre işlerini daha özgür bir şekilde yapmaktadırlar.

Çalışma Saatlerinin Esnekliği

Belirli bir çalışma saatiniz yoktur. Sabah 9 akşam 5 bilgisayarın başında oturmanıza gerek yoktur. Freelancerlar kendi gününü kendi isteklerine göre yönetirler. Hangi saat diliminde kendilerini daha aktif ve verimli hissediyorlarsa o saat diliminde çalışmayı tercih ederler.

Freelance çalışanlar sabah erken saatlerde işe gider gibi işe başlayabilir veya gece geç saatlerde bilgisayarın karşısına geçip işe yoğunlaşabilirler. İsteklerine göre günlerini ikiye bölebilirler. Sabah biraz çalıştıktan sonra akşam çalışmaya devam edebilirler. Projelerini gününde teslim ettikleri sürece çalışma saatlerini istedikleri gibi yönlendirilirler.

İş Seçme Olanağı

Herkesin hayali sevdiği ve verimli olduğu işi yapmaktır. Hayalini gerçekleştirebilen kişiler ise azınlıklı bir gruptur. Çoğu insan mesleğini sevmeden sadece para kazanmak ve zamanını doldurmak için yapmaktadır. Ancak freelancer olmayı tercih edenler hem uzmanlaştıkları hem de başarılı oldukları işi sektör içerisinde icraat ederler. Hangi işte çalışmak istiyorlarsa o işi yapma imkanları vardır.

İstedikleri Yerde Çalışabilirler

İş hayatının en zor taraflarından biri de ofise bağlı kalarak çalışmaktır. Her gün aynı yere gitmek ve aynı masada oturarak saatlerce çalışmak motivasyonu düşürmektedir.
Oysa freelancerlar, bilgisayarlarını yanına aldıkları sürece internetin çektiği her yerde çalışma olanakları vardır. İster ev ister kafe ister tatilde çalışsınlar; tek olması gereken motivasyonlarını sağlamış ve konsantre olmuş olmalarıdır.

Bazı freelancerlerın en zorlandığı durum ise konsantrasyon ve disipline olma sürecidir. Eğer siz de planlama iş planınızı yaparken zorlanıyorsanız ve çalışma saatlerinizi iyi yönetemiyorsanız ofise ihtiyaç duyabilirsiniz.

Ofise ihtiyaç duyulan zamanlar da prestijli konumlarda hazır ofis ile aylık veya yıllık kiralama hizmeti alınabilmektedir. Endless Office olarak freelance çalıştığınız süre boyunca size hazır ofislerimiz ile hizmet vermekten mutluluk duyarız.

Çalışma Takviminizi Kendiniz Ayarlayın

Freelance çalışan kişilerin hesap verdiği ve onları kontrol eden yöneticiler olmadığından kendi disiplinlerini sağladıkları süre boyunca kendi çalışma takvimlerini organize etme şansına sahiptirler.

Freelance Olarak Yapılabilecek İşler Nelerdir?

Gelişen ve değişen dünyada bilgisayar ve internetin olduğu her yerde işinizi yürütebilir ve freelance olarak çalışabilirsiniz. Peki freelance işler nelerdir dediğinizi duyar gibiyiz.
Yazılım Geliştirme Uzmanlığı: Mobil ve web üzerine teknolojik donanımların olduğu yazılım geliştirme işidir. Yazılım Geliştirme Uzmanlığı için uzun süre dikkat toplayarak çalışmak gerekir.

Eğer uzmanlaşılan bir yazılım dili bulunmuyorsa javanın kolay kullanımıyla işlerinizi yürütebilirsiniz. Teknolojik aletlerde mobil ve bilgisayar gibi yazılımları iyileştirmeyi ve geliştirmeyi sağlayan bu sektörde freelance olarak çalışılmaktadır.

Grafik Tasarım: Son zamanlarda grafikerlik, popüler freelance işlerden biri haline gelmiştir. Bu iş dalında çok iyi derecede Photoshop, Illustrator, Freehand ve Corel Draw gibi programları biliyor olmak gerekir.

Freelance işler gerçekleştirildiğinde, süreç boyunca web arayüz tasarımları, mobil arayüz tasarımları, sosyal medya tasarımları, banner ve logo tasarlanmaktadır. Hayal gücü ve uzmanlaşma ile birlikte müşteri taleplerine cevap verir hale geleceksiniz.

İçerik Yazarlığı ve Editörlük: Freelance çalışmanın olmazsa olmaz mesleklerinden biri olan içerik yazarlığı ve editörlük için internete bağlı olmak ve yaratıcılığınızın olması yeterlidir.

Online ticaretin yaygınlaşması ile şirketler, markalarına hareket katmayı, internet sitelerinden ismini duyurabilmeyi ve daha iyi işler çıkarmayı hedeflemektedir. Bundan kaynaklı kategori ve blog yazısı gibi orjinal metinlere istek artmıştır. Bu durum editörlüğü ve içerik yazarlığını freelance olarak yapmayı da olanak sağlıyor.

Bilgisayar Programcılığı: Dünyanın teknolojileşmesi ile bilgisayar programlarına olan ihtiyaç artar hale gelmektedir. Bilgisayar Programcılığının başlıca görevlerinden olan geliştirme, onarma ve oluşturmaktır. Yazılım kodları ile de freelancer olma imkânı vardır.

Çevirmenlik ve Tercümanlık: Globalleşen dünyada yabancı dil önemli bir konu haline gelmiştir. Bu süreçte firmalarda departmanlarında çevirmenlere ihtiyaç duymaktadır.
Ana diline yakın seviyede yabancı dili olan kişilerin internet üzerinden birçok çeviri işleri alabilmektedir.

Web Tasarımı: Firmaların günden güne web sitesine olan yoğunlukları artmaktadır. Siz de firmaların deneyimli kadrosuna katılarak yazılım ve tasarımınızı gösterebilirsiniz. İlginiz ve yeteneğiniz ile web tasarım işlerinde de freelancer olarak çalışabilirsiniz.

Endless Office Olarak Verdiğimiz Hizmetler

İstanbul 3 merkez, İzmir, Ankara ve Londra 1’er merkez de fiziksel ofis ihtiyacınıza hazır ofissanal ofis, sabit masa, coworkingtoplantı odası gibi pratik çözümlerle şirket kurmak hayalinize bir adım atmış olacaksınız. 

Freelance olarak çalışanların sayısı her geçen gün artmakta siz de kendi işinizi kurduysanız veya freelancer olarak çalışıyorsanız. Konsantrasyonunuzu artırmak ve daha rahat bir ortamda çalışmak istiyorsanız Endless Office hizmetleri ile size sunulan hazır ofis, sanal ofis ve toplantı odaları ile tanışın.

Endless Office Lokasyonları:

Endless Office üzerinden toplantı odası kiralayabileceğiniz lokasyonlar arasında İstanbul Şişli Torun Center, İstanbul Mecidiyeköy Profilo Plaza, İstanbul Ataşehir Vogue Business Center, İzmir Bayraklı Folkart TowersAnkara Next Level Loft Ofis ve Londra yer alıyor.

Endless Office’ten detaylı bilgi almak veya ofis kiralamak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Beytem Plaza' da lansmana özel %50 indirim.
Şişli'nin en prestijli binası Beytem Plaza'da ulaşım derdine son vermek ister misin? Hazır Ofisler'de lansmana özel ilk ay %50 indirim fırsatını kaçırma!