Uzaktan Çalışmayı Doğru Kullanma Yöntemleri
Diğer 24 Mart 2021 Tuğçe Polat
Hem uzaktan hem de verimli motivasyonumuzu düşürmeden nasıl çalışabiliriz? Dengeli beslenme, düzenli egzersiz, zaman yönetimi, ekip içi iletişim, kendimize zaman ayırmanın önemi nelerdir? Detaylar blog’da...
Uzaktan Çalışmayı Doğru Kullanma Yöntemleri

Daha önce deneyimlediğimiz bir dönemden geçiyoruz. Korona, aşı, pandemi, vaka derken her birimiz hiç olmadığımız kadar kendi doktorumuz olduk. Ama, hayat bir yanda da devam ediyor. Evlere kapandığımız bugünlerde zaman yönetmenin önemi her geçen gün artıyor. İçinden geçtiğimiz bu dönemin yeni nesil çalışma yöntemlerine geçiş için pek çok şirkette katalizör etkisi gördüğü aşikar. Düzenli egzersiz, dengeli beslenme, zaman yönetimi, doğru ekip içi iletişimi, ile moralinizi yüksek tutarken uzaktan ve verimli çalışmak mümkün :)

Düzenli egzersiz yapın!

Kendi seviyenize göre, kendi zamanınızda, kimi zaman tempolu bir yürüyüş ya da yoga, vücudunuz ne istiyorsa onu yapın. Yeter ki hareket edin. Unutmayın, işlerden biraz uzaklaşarak hareket etmek iş verimliliğinizi de artıracak. Unutmayın, sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur!

Dengeli beslenme

Pek çoğumuz evde oturmaktan yemeğe sardık. Ancak, araştırmalar dengeli beslenmenin bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için öneminin her zamankinden fazla altını çiziyor. 

Doğru zaman yönetimi

Kendinizi çalışmaya motive etmekte zorlandığınız zamanlarda Pomodora Tekniğini deneyebilirsiniz. Pomodora Tekniğine göre her 25 dakika verimli çalışmanız için 5 dakika mola zamanı vererek kendinizi ödüllendirin. İşlerinizi bu yönteme göre planladığınızda gece-gündüz demeden çalışmak yerine; daha sistemli ve verimli çalışacağınız için kendinize daha fazla zaman ayırabilirsiniz. 

Ekip içi iletişim

Sabah işe başlamadan önce sımsıcak bir “günaydın”, akşam bitirdiğinizde “iyi akşamlar”, “teşekkürler”, “ellerine sağlık” gibi basit cümlelerle hem sizin hem de ekibinizin motivasyonunu artırabilirsiniz.

Kendi zamanınızı yaratın

İş, güç, eş, dost, çocuk derken vaktimizin büyük çoğunluğu başkalarını düşünmekle geçiyor. Her şeyden önce siz bir bireysiniz ve kendinizi iyi hissetmezsen başkalarını da iyi edemezsin. Ne kadar yoğun olursanız olun, kendi zamanınızı yaratın. Gerekiyorsa bu vakti iş takviminize de not düşün. Bu zamanda da canınız ne istiyorsa, size ne iyi geliyorsa hiç düşünmeden yalnızca kendiniz için yapın.  

Krizi fırsata çevirin

Evet, pandemiyle birlikte hepimiz eski sosyal, özgür hayatımızı çok özledik. Ancak pandeminin hepimize trafik gürültüsüz, planlı, verimli bir çalışma hayatı getirdiği de aşikar. Unutmayın, siz isterseniz üstesinden aşamayacağınız dağ, çözülemeyecek sorun yoktur!

Beytem Plaza' da lansmana özel %50 indirim.
Şişli'nin en prestijli binası Beytem Plaza'da ulaşım derdine son vermek ister misin? Hazır Ofisler'de lansmana özel ilk ay %50 indirim fırsatını kaçırma!