Uzaktan Çalışanların Sanal Eğitimleri Nasıl Gerçekleşir ?
Diğer 7 Temmuz 2021 Tuğçe Polat
Covid-19’un yayılmasıyla şirketlerin sanal eğitimleri daha kolay hale geldi. Çalışanlar eğitim sürecinde stresli değil, keyifli bir şekilde katılım sağlamaktadırlar.
Uzaktan Çalışanların Sanal Eğitimleri Nasıl Gerçekleşir ?

Dünyada Covid-19’un yayılmasıyla şirketlerin çalışma şekillerinde değişiklikler olmuştur. Sosyal mesafenin bir kural haline gelmesiyle, işverenler ofis içerisinde yeni düzenlemeler yapmıştır. İşverenler ve çalışanlar uzaktan çalışmayı benimsediği bugünlerde, uzaktan çalışanlar için sanal eğitimlerin gerçekleşmesi önemli bir hale gelmiştir. 

Eğer siz de uzaktan çalışanlarınız için sanal eğitimler vermeyi düşünüyorsanız, yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

1.Eğitim Modeli Seçin

Uzaktan çalışan ekibinize iş ile ilgili bilgileri nasıl aktaracağınızı düşünüyorsanız, ona göre bir eğitim modeli seçmeniz gerekir. 

Bazı eğitim modelleri ise şunlardır;

Senkron eğitim modeli: Senkron eğitim modelinde, çalışanlarınıza eğitimin gerçekleşeceği günü ve saati duyuyorsunuz. Çalışanlar kendi programlarına göre eğitime katılmaya karar veriyor. Belirlenen günlerde eğitime katılmayanlara daha sonrasında eğitim alamıyor.

Asenkron eğitim modeli: Asenkron eğitim modelinde, bütün çalışanların aynı anda eğitime katılmalarına gerek yoktur. Çalışanlarınıza eğitim vermek istediğiniz konuya ilişkin materyalleri bir sunucuya yükleyerek, erişebilir olmasını sağlamanız yeterlidir. Çalışanlar istedikleri zaman diliminde sunucudan giriş yapabilirler.

Karma öğrenme: Karma öğrenme modelinde ise hem senkron eğitim modelinden hem de asenkron eğitim modelinden yararlanılarak gerçekleşir.

2.Eğitim Modeli Seçin

Diğer bir adım ise sanal eğitim için kullanacağınız araçları ve platformu seçmektir. Çalışanlarınızın standartların altında eğitim vermek istemezsiniz. Bundan kaynaklı, çalışanlarınıza eğitim verilmeden önce doğru platformlara ve araçlara yatırım yapmalısınız.

Önerilen bazı platformlar ise şunlardır;

Web semineri platformu: Zoom gibi platformlar düşünülebilir.

Sanal etkinlik platformu: Sana etkinliklerde, çalışanlar için çeşitli eğitimler sunulur. Sanal konferanslardan sanal işe alım platformlarına kadar birçok etkinlik yolu vardır. 

Eğitim modeline ve platformuna karar vermeden önce bazı özelliklerin size sunulduğundan emin olun:

  • Etkin bir şekilde ekran paylaşımın gerçekleştiğinden
  • Platform üzerinden çalışanlar ile sohbet gerçekleştirebildiğinden
  • Platform üzerinden belge gönderiminin ve alımın yapıldığından

3.Eğitim Materyali Hazırlayın

Sanal eğitimler için eğitim materyallerin hazırlanması gerekir. Eğitim materyali hazırlamak için sizlere birkaç ipucu paylaşıyor olacağız.

  • Seçmiş olduğunuz eğitim modeline uygun içerik oluşturun. 
  • Sanal eğitimlerde sunumların daha etkili olabilmesi için referans materyalleri ve videolar hazırlayın. 
  • Sanal eğitim içeriğini oluşturmak için standart şablonlar kullanın. Başlık slaytları, tablolar, bilgi slaytları, zaman çizelgeleri gibi hareketler içerikler oluşturarak çalışanlarınızın eğitimde güzel bir deneyim yaşamasını sağlayın. 
  • İçeriğinizi oluştururken iyi bir araştırma yapın. Eğitime katılacaklara doğru bilgiler aktarılacağından emin olun.
  • Çeşitli içerik formlarından destek alarak, eğitimde bol bol videolar kullanın.
  • Eğitimde çalışanların iletişim kurmalarını sağlamak için diyalog simülasyonu da ekleyin.
  • Değerlendirmeler ve anketler ile çalışanların memnuniyetini öğrenin.

4.Sanal Eğitim Gerçekleştirin

Eğitim sürecine karar verdiğiniz zaman sizin için en basit adım olacaktır.

  • Eğitim materyallerini oluşturduğunuzda platforma yükleyin.
  • Eğitimde kullanacağınız tüm bilgileri listeleyin.
  • Tüm çalışanların eğitime devam ettiğini kontrol edin.
  • Eğitim esnasında etkili olabilmek için ekran paylaşımı yapın ve sorumluluk alın.

5.İzle, İzle, İzle

Çalışanlarınız ile sanal eğitiminizi tamamladığınızda etkinliği izlemenizi tavsiye ederiz. Eğitimi izlemenizin birçok avantajı vardır. Çalışanlara eğitimin ne kadar faydalı olduğunu ve bir dahaki eğitimde nelerin geliştirilmesi gerektiğini anlayabilirsiniz. 

Bir işveren olarak uzaktan çalışan ekibiniz için yapacağınız sanal eğitimlerin yanında onların işlerini rahatlıkla yürütebilmesi için Endless Office ailesi olarak size hizmet vermekten gurur duyuyoruz.

Endless Office Olarak Verdiğimiz Hizmetler

  • Prestijli Konumlarda Ofis
  • Sanal Ofis
  • Hazır Ofis
  • Sabit Masa
  • Toplantı Odaları

Sanal Ofis: Sanal ofis, işiniz için sabit bir resmi iş adresi olarak prestijli bir konum göstererbileceğiniz, kargolarınızın karşılandığı ve müşterileri toplantılarınızı gerçekleştirebileceğiniz ancak çalışma alanınızın (masa, koltuk vb.) olmadığı bir ofis çözümüdür. Sanal ofis çözümümüz ile firmanızın telefonlarını firmanızın ismi ile cevaplıyoruz. Firmanıza bilgi maili geçiyoruz.

Hazır Ofis: Hazır Ofis, isminden de anlaşıldığı gibi tüm ofis mobilyalarının hazır olduğu, yönetici asistanı, aidat, elektrik, ısıtma, soğutma gibi tüm ofis hizmetlerinin ve ekstra masrafların kiralanan şirket tarafından yönetildiği, 7/24 kullanımlı ofislerdir. Endless Office, İstanbul Torun Center, İstanbul Vogue Business Center, Londra Bloomsbury ve İzmir Folkart Towers olmak üzere, rahatınız için her ihtiyacınız düşünülerek tasarlanmıştır.

Sabit Masa: Home-office veya kafe gibi kamusal alanlarda çalışmayı tercih eden ya da sabit bir ofiste çalışmaktan sıkılanlar için alternatif çalışma ortamı olan sabit masalar bir çözüm olarak sizi bekliyor. Sabit masa çözümlerinde yer alan masa/ofisiniz ile ofis masrafınız olmadan profesyonel bir çalışma ortamının tadını çıkarın.Kişiye özel kilitli masa-ofis, kilitli dolap ve lounge alanı ile konsantrasyonunuz bozulmadan rahatlıkla çalışabilirsiniz ve diğer çalışan profesyonellerle coworking ortamında networkünüzü genişletebilirsiniz.

Dünya genelinde sanal eğitimler daha kolay hale geldi. Çalışanlar eğitim sürecinde stresli değil, keyifli bir şekilde katılım sağlayabilirler. Çalışanlarınız için daha iyi bir eğitim istiyorsanız, önerdiğimiz adımları gerçekleştirmeniz yeterlidir. Endless Office’ten hizmetlerinden yararlanmak ve detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Beytem Plaza' da lansmana özel %50 indirim.
Şişli'nin en prestijli binası Beytem Plaza'da ulaşım derdine son vermek ister misin? Hazır Ofisler'de lansmana özel ilk ay %50 indirim fırsatını kaçırma!